2017. május 29., hétfő

2016-os termésű fűszerpaprika őrleménye Palotás F1 és Bolero F1 - Jelenlegi ára: 3 500 Ft

Saját kertészetünkben termelt fűszerpaprika őrleményét kínálom eladásra.
Családi gazdálkodóként évtizedek óta foglalkozunk fűszerpaprika-termesztéssel, saját földünkön, fóliatakarásos, csepegtető öntözéses technológiával.
Az édes paprika őrleményét Palotás F1 és Bolero F1 fajtákból készítjük, kb. 50-50% arányban. A vetőmagot minden évben a ZKI Kutató Intézettől vásároljuk, szedett maggal nem foglalkozunk. A palántát Felgyőn neveltetjük, tápkockában, így biztosítva a növénynek a biztos kezdést. A többi az időjáráson és rajtunk múlik: )
A száron szikkasztott termést szeptember közepén kezdjük szedni, kézzel, alaposan leválogatva. Beszállítás után letörölgetjük a paprikákat, majd keskeny hálókba töltjük és kb. 2 hónapig árnyékos, szellős helyen tovább szikkasztjuk. November végén a hálókból kiöntjük, átválogatjuk és a teljesen ép paprikákat lecsumázzuk, majd hasítjuk.  
A magas hőfokon való szárítást követően ledaráljuk, kihűtjük és tasakokba töltjük. Meleg, sötét helyen, kartondobozokban tároljuk.
Az őrlemény csak paprikából készül, nincs benne mesterséges tartósítószer, sem mesterséges színezék, sem fűrészpor és egyéb töltőanyag: )
Az egyik képen a tavalyi disznótoron készült szalámiból szeleteltem egy keveset, remélem, látszik, hogy milyen szép színt adott neki a paprika. Ez egy éves szalámi.
Mázsa feletti őrlemény van még készleten, így nagyobb mennyiséget is tudok biztosítani.
Köszönöm az érdeklődést!


Jelenlegi ára: 3 500 Ft
Az aukció vége: 2017-06-19 15:11 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése